Pošto sam Nišlija, odlučio sam da gostima ponudim jela iz mog kraja. Niš je poznat po roštilju i mi se trudimo da ga spremamo na tradicionalan način.
Pored roštilja, tu su i pomalo zaboravljena jela, koja retko možete naći u restoranima, pogotovo u Sremu. Pre svega mislim na juneće repove u saftu, leskovačku mućkalicu, teleću glavu i slično.

Dođite. Pridružite nam se. Opustite se i uživajte.

Otvaranjem Galerije vina hteli smo da uskladimo sremska, vojvođanska vina sa južnjačkom kuhinjom, međutim tu su i jela autentična za ovo područje, za svakoga po nešto.

NAJBOLJE MESTO ZA UŽIVANJE

CARSTVO DOBRIH UKUSA

Tajna meraka je kada duša uživa u jelima naše kuće i dobrom vinu.

POGLEDAJ MENI

Naša priča…

Pre 13 godina društvo me je pozvalo u Krčedin, na pecanje. Poziv sam prihvatio sa zadovoljstvom. Oduševljen Krčedinskom adom kupio sam vikendicu u blizini, a nedugo zatim, odlučio sam da u njoj boravim svakodnevno. Tri godine sam uživao u čarima Dunava, prelepoj prirodi i dobrim ljudima. A onda je došla i kupovina kuće u samom selu. S obzirom da sam meraklija i da volim da spremam razne vrste jela, za mene logičan sledeći potez je bilo otvaranje restorana. Zbog velike ljubavi prema gastronomiji kao i zbog velike želje da nastavim porodičnu tradiciju, te sada već davne 2011. godine otvaram restoran „Merak mi je“. Zahvaljujući dedi od koga sam nasledio kuvarsko umeće imao sam sreću da nasledim i dobro čuvane recepte starih tradicionalnih jela sa Juga Srbije.

Galerija vina je došla kao nastavak priče. Sa željom da našim gostima pružimo kompletan ugođaj u našu Galeriju vina uvrstili smo vrhunska vina sa ovih prostora. U Galeriji se za sada, mogu naći vina vinarija: Vinum, Kiš, Bajilo iz Sremskih Karlovaca, Kovačević i Mačkov podrum iz Iriga, Milanović iz Surduka, Acumincum i Tramošljanin iz Starog Slankamena, Ilić-Nijemčević iz Erdevika, Deurić iz Male Remete, Šijački i Radošević iz Banoštora, Molowinery iz Šida, i kao predstavnici bačkih vinara: Vinarija Vindulo iz Temerina, Do kraja sveta iz Kovilja i Zvonko Bogdan sa Palića.

UŽIVAJTE U OBROKU KOD KUĆE

MERAK ZA PONETI

Merak može biti bilo gde, uz neko od jela sa našeg menija.

POGLEDAJ MENI

Galerija Vojvođanskih vina

Uz puno uloženog truda, vremena i ljubavi i ovu želju smo ispunili.

VINSKA KARTA